Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

La Comissió de Salut Pública assumeix el quart vaccí contra la covid per a majors de 60 anys però no concreta quan

ACN Madrid – La Comissió de Salut Pública ha assumit aquest dimarts que caldrà administrar una quarta dosi contra la covid-19 als majors de 60 anys -també a personal sanitari […]

Agències 12/07/2022

ACN Madrid – La Comissió de Salut Pública ha assumit aquest dimarts que caldrà administrar una quarta dosi contra la covid-19 als majors de 60 anys -també a personal sanitari i sociosanitari-, tal com proposa la Ponència de Vacunes i tal com ahir mateix recomanava començar a fer “immediatament” l’eurocomissària de Salut, Stella Kyriakades. La Comissió no concreta, però, quan caldrà començar amb aquesta nova ronda de vaccins, i sotmet el moment a “l’evidència científica i la situació epidemiològica”, sense concretar més. D’altra banda, l’ens que reuneix tècnics del Ministeri de Sanitat i de les Comunitats Autònomes ha recordat a la població la importància d’iniciar o completar, segons el cas, la pauta de vacunació recomanada per a cada edat.

Sobre la verola del mico, la Comissió de Salut Pública ha recomanat la “profilaxi preexposició” en persones “que mantenen pràctiques d’alt risc”. Alhora considera indicada la “profilaxi postexposició” de contactes estrets de casos confirmats, sobretot aquells amb alt risc de malaltia greu, com ara la població infantil, les embarassades i les persones amb immunodepressió. També es recomana al personal sanitari i de laboratori amb contactes amb casos confirmats i que hagin tingut alguna incidència en l’ús d’Equips de Protecció Individual.

Finalment, la Comissió de Salut Pública La CSP ha avançat en el Sistema d’Informació de Vacunacions i Immunitzacions (SIVAIN) que registrarà de forma centralitzada totes les vacunacions i immunitzacions administrades en el marc del Sistema Nacional de Salut. El termini aproximat per al desenvolupament és de dos anys.