Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

La Comissió de Salut aprova el dictamen de la llei que preveu crear l’Agència de Salut Pública

ACN Barcelona.-La Comissió de Salut ha aprovat, en la sessió celebrada l’11 d’abril, el text del dictamen de la llei que preveu crear l’Agència de Salut Pública de Catalunya i […]

Avatar
Agències 15/04/2019

ACN Barcelona.-La Comissió de Salut ha aprovat, en la sessió celebrada l’11 d’abril, el text del dictamen de la llei que preveu crear l’Agència de Salut Pública de Catalunya i que s’haurà de debatre i votar en el Ple del Parlament. Així ho ha publicat aquest dilluns el Butlletí Oficial del Parlament (BOPC) que també es fa ressò de les esmenes reservades per defensar en el Ple, presentades per Ciutadans i per Catalunya en Comú Podem. Segons el text publicat al BOPC, aquesta serà una organització diferenciada de la Generalitat per tal de “garantir que es respon amb més eficàcia, agilitat i flexibilitat els reptes actuals i del futur” en aquest àmbit. A més, dotarà l’estructura territorial d’elements de descentralització territorial com els serveis regionals.

El màxim òrgan de govern de l’agència serà el Consell Rector, que garantirà “una major acció intersectorial i interadministrativa per assolir els objectius actuals i futurs de promoció de la salut i prevenció de la malaltia, de vigilància de la salut i de protecció de la salut”.L’Agència de Salut Pública tindrà personalitat jurídica pròpia, autonomia de gestió i una cartera de serveis clarament definida. I, entre moltes altres funcions, haurà d’assegurar “la preparació per la prevenció, detecció i gestió de situacions de crisi i d’emergència per a la salut de la població, d’una manera coordinada, amb els dispositius de les administracions que es mobilitzin en aquestes situacions en el marc dels plans de protecció civil”. A més, també haurà de “coordinar el Sistema de Formació i Recerca en Salut Pública en col·laboració amb els altres organismes competents amb una visió innovadora i de cerca de l’efectivitat per solucionar els problemes de salut comunitària”.De les esmenes reservades per defensar en el Ple del Parlament destaca una de Ciutadans que vol que el Consell Rector sigui l’encarregat de “garantir la igualtat i l’equitat entre els ciutadans de diferents territoris”.