Dimarts, 2 de març de 2021 - Edició 950
La República

La Comissió de reindustrialització de Nissan es compromet a tancar aquesta setmana el quadern de venda de les plantes

ACN Barcelona.-La Comissió per a la Reindustrialització de Nissan ha analitzat aquest dilluns el quadern de venda de les plantes i s’ha compromès a tancar-lo aquesta mateixa setmana perquè es […]

Avatar
Agències 22/02/2021

ACN Barcelona.-La Comissió per a la Reindustrialització de Nissan ha analitzat aquest dilluns el quadern de venda de les plantes i s’ha compromès a tancar-lo aquesta mateixa setmana perquè es pugui enviar aviat als potencials compradors. El quadern de venda consta de quatre documents: tres d’específics que detallen els actius i processos de les plantes Zona Franca, Montcada i Reixac i Sant Andreu de la Barca, i un memoràndum amb una explicació dels avantatges competitius del territori i les polítiques industrials d’atracció d’inversió del Govern i l’executiu espanyol. A més, també s’hi inclouen les condicions laborals derivades de l’acord entre Nissan i els treballadors per al manteniment de l’activitat industrial fins al desembre del 2021.

La intenció de Nissan i les administracions públiques implicades en el procés és poder remetre tota la informació a les empreses interessades en la reindustrialització, per això poder comptar abans del 31 de març amb les seves cartes d’intenció i detalls sobre els seus projectes. Ara per ara, hi ha tres grans escenaris de reindustrialització: plantes de producció de bateries per al mercat europeu de vehicles elèctrics, l’acoblament de vehicles elèctrics i la creació d’un hub d’electromobilitat integrat per diverses empreses. Després d’un conflicte amb Metyis, en la reunió d’aquest dilluns s’ha confirmat que la consultora KPMG podrà reprendre aquesta mateixa setmana la seva tasca d’assistència tècnica en les feines de la Comissió de reindustrialització. Metyis, antigament YGroup, ha retirat el recurs que havia presentat contra la licitació ministerial que s’havia adjudicat a KPMG a instàncies de la representació social, ja que això estava allargant tots els processos. La intenció de la Comissió és enviar el quadern de venda a KPMG perquè l’analitzi de forma “urgent” aquesta setmana i posteriorment el pugui enviar a les empreses interessades.