Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

La CNMV suggereix substituir un home per una dona en els consells d’administració per assolir els objectius d’igualtat

ACN Barcelona.-La presència de dones als consells d’administració de les societats que cotitzen al mercat de valors va ser del 19,9% durant l’any 2018, un punt per sobre de l’any […]

Avatar
Agències 26/06/2019

ACN Barcelona.-La presència de dones als consells d’administració de les societats que cotitzen al mercat de valors va ser del 19,9% durant l’any 2018, un punt per sobre de l’any anterior. A més, el 16% dels càrrecs directius de “primer nivell” eren per dones, cosa que suposa una pujada d’1,2 punts en relació al 2017. Les dades, fetes públiques en un informe de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), reflecteixen un augment del nombre de conselleres i directives, tot i que no s’arriba a l’objectiu establert al codi de bon govern corporatiu pel 2020 d’assolir un 30% de la quota. L’organisme apunta que “si cada empresa cotitzada substituís un dels consellers per una dona s’arribaria a aquest objectiu”.

Segons el document elaborat pel regulador del mercat, si les empreses de l’Ibex 35 dugessin a terme aquest suggeriment, s’arribaria a una quota del 31,50% de dones als consells.Si s’analitzen les xifres per grups d’empreses, s’observa una “gran dispersió” entre les empreses de l’Ibex 35, que van registrar la quota més alta de dones, fins al 23,9%; mentre que les que tenen més de 500 milions d’euros de capitalització i la resta van tenir un 19,2% i un 16,7% de presència femenina als consells d’administració.Per categories de consellers, destaca la presència de dones al grup dels independents (30,6%), seguits dels dominicals (15,7%). En canvi, la xifra de conselleres executives se situa en un “escàs” 4,7% del total.Pel que fa a les dones en l’alta direcció, és a dir, que ocupen aquells llocs de treball que depenen directament del consell o del primer executiu de la companyia, les empreses de més de 500 milions d’euros de capitalització són les que encapçalen el rànquing, amb un 17,7% del total. D’altra banda, les empreses de l’Ibex 35 presenten un percentatge del 16% i les empreses de menys de 500 milions d’euros de capitalització, del 14%.