Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

La CNMV inclou l’impacte de la covid-19 i del Brexit com a noves prioritats a l’hora de supervisar les empreses

ACN Barcelona.-La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha anunciat aquest dilluns quins seran els indicadors més rellevants que utilitzarà a l’hora de supervisar els comptes anuals de les […]

Avatar
Agències 08/02/2021

ACN Barcelona.-La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha anunciat aquest dilluns quins seran els indicadors més rellevants que utilitzarà a l’hora de supervisar els comptes anuals de les diferents empreses emissores. Davant el context econòmic actual, l’organisme ha inclòs l’impacte de la covid-19 i del Brexit com a noves prioritats en el moment d’avaluar les companyies, tal com ha informat en un comunicat. Per altra banda, el supervisor també prestarà especial atenció a aspectes relacionats amb l’ocupació, el canvi climàtic o directrius sobre mesures alternatives d’obtenir ingressos. Durant l’any 2019, la CNMV va dirigir requeriments a un total de 33 entitats per falta d’informació als seus comptes.

De cara a 2020, el regulador deixa clar que se seguirà aplicant el principi d’empresa en funcionament –suposa que una empresa mantindrà la seva activitat durant almenys 12 mesos- i que continuarà examinant detingudament el deteriorament dels actius, el risc de liquiditat i la metodologia utilitzada a l’hora de calcular pèrdues esperades.La CNMV també segueix defensant la importància de realitzar una comissió d’auditoria “donada la complexitat de l’entorn actual” i la responsabilitat que tenen els òrgans d’administració de les entitats.