Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

La CNMV aixeca la suspensió de les operacions a curt a la borsa espanyola

ACN Madrid.-La Comissió Nacional del Mercat de Valors ha anunciat aquest dilluns al matí que aixeca la prohibició de fer operacions a curt després de dos mesos. En un comunicat, […]

Avatar
Agències 18/05/2020

ACN Madrid.-La Comissió Nacional del Mercat de Valors ha anunciat aquest dilluns al matí que aixeca la prohibició de fer operacions a curt després de dos mesos. En un comunicat, el regulador explica que ha pres aquesta decisió “després d’analitzar l’evolució del mercat i de les circumstàncies” que van motivar la suspensió i que ho ha fet en coordinació amb altres supervisors europeus que també van prendre la mateixa mesura. La prohibició d’aquest tipus d’operacions finalitzarà la propera mitjanit. La CNMV ha recordat que segueix vigent, a efectes del deure d’haver de notificar al regulador les posicions a curt, el nou llindar del 0,1% del capital social fixat per la decisió de l’autoritat Europea de Valors i Mercats amb data de 16 de març.

El mateix dia, primera jornada laborable després de la declaració de l’estat d’alarma, la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) va prohibir durant un mes la venda en curt de les accions de 69 societats cotitzades a la borsa espanyola per la situació de “volatilitat extrema” que travessen els mercats de valors europeus en el context de la situació creada pel coronavirus. El 15 d’abril, el supervisor va prorrogar la mesura un mes més i es reservava d’anar-la prorrogant en períodes renovables no superiors a tres mesos, decisió que ara ha descartat.