Dissabte, 3 de desembre de 2022 - Edició 1591
La República

La CNMC veu “adequada” la proposta d’Adif AV de congelar els cànons ferroviaris de cara al 2023

ACN Barcelona – La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha celebrat i ha dit que veu “adecuada” la proposta d’Adif i Adif Alta Velocitat de mantenir vigents […]

Agències 28/09/2022

ACN Barcelona – La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha celebrat i ha dit que veu “adecuada” la proposta d’Adif i Adif Alta Velocitat de mantenir vigents els cànons de cara a l’any que ve, una mesura que ha de servir pe recuperar els tràfics en l’actual context d’increments de costos, en especial els lligats a l’energia. Els cànons són les taxes que cobren als operadors ferroviaris per a l’ús de les seves infraestructures i instal·lacions, com les mateixes vies, les estacions o les vies apartades per estacionar-hi els trens. Dins d’aquests cànons s’inclouen bonificacions per quan el tràfic supera les previsions.

En aquest sentit, l’ens assenyala que per consolidar el procés de liberalització, Adif hauria de bonificar els increments de l’activitat en els corredors Madrid-Barcelona , Madrid-Llevant i Madrid-Sud.

Ara mateix, la proposta és mantenir per al 2023 els descomptes vigents en l’actualitat, de fins al 25% en el corredor Madrid-Barcelona, i del 50% en els altres dos.