Dijous, 23 de març de 2023 - Edició 1701
La República

La CNMC recorre el reglament de l’AMB sobre els VTC

ACN Barcelona.-La Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) ha recorregut davant el TSJC diversos articles del reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que va entrar en vigor […]

Agències 02/08/2019

ACN Barcelona.-La Comissió Nacional del Mercat i la Competència (CNMC) ha recorregut davant el TSJC diversos articles del reglament de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que va entrar en vigor fa unes setmanes, en considerar que són contraris a la competència i als principis de “regulació econòmica eficient” i que, afegeix, perjudiquen els consumidors i els usuaris. Segons sosté l’organisme, el reglament critica la precontractació de 60 minuts abans d’inciar el servei, que es restringeixi els dies que els VTC poden operar, que es prohibeixi la geolocalització abans de la contractació o que no puguin estacionar a la via pública mentre no presten servei. “Aquestes mesures incideixen negativament en la prestació del servei als consumidors i usuaris finals. Provoquen majors preus, menor qualitat i innovació, disminueixen l’oferta disponible i això es tradueix en majors temps d’espera”, argumenta.

Al juliol de l’any passat, la CNMC va recórrer també davant el TSJC el reglament aprovat per l’AMB per regular els serveis VTC a l’àrea metropolitana de Barcelona. Entre d’altres, el reglament exigia una autorització específica de l’ens per prestar el seu servei. Actualment, aquest reglament continua suspès cautelarment.