Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

La CNMC recomana facilitar més punts d’accés a diners en efectiu en els municipis en risc d’exclusió financera

ACN Barcelona – La Comissió Nacional dels Mercat i la Competència (CNMC) recomana facilitar més punts d’accés a diners en efectiu en els municipis en risc d’exclusió financera. Així ho […]

Agències 12/07/2022

ACN Barcelona – La Comissió Nacional dels Mercat i la Competència (CNMC) recomana facilitar més punts d’accés a diners en efectiu en els municipis en risc d’exclusió financera. Així ho constata un informe de l’organisme, on proposa regular iniciatives com el ‘cashback’ o el ‘cash-in-shop’, fórmules “molt esteses” a altres països europeus. Segons explica la CNMC, aquests sistemes permeten que quan el client compra un producte en un comerç i el paga amb targeta, pot sol·licitar que se li cobri una quantitat més elevada. Aquesta quantitat addicional se li retorna en efectiu. Tot plegat pretén facilitar l’accés al diner en metàl·lic. I és que segons l’informe el nombre de caixers automàtics a l’Estat s’ha reduït un 23% en els últims 15 anys.

En aquesta línia, un 55% dels municipis de l’Estat, en els que viu un 3% de la població, no té caixer automàtic. Així mateix, l’informe apunta que menys del 36% dels ciutadans de l’Estat declaren que l’efectiu és el seu mitjà de pagament habitual. La xifra contrasta amb les dades del 2014, quan el 80% dels ciutadans triaven els diners en metàl·lic com a opció preferida.