Dimarts, 28 de març de 2023 - Edició 1706
La República

La CNMC multa amb 203,6 MEUR a les principals constructores de l’Estat per alterar durant 25 anys les licitacions

ACN Barcelona – La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) multa amb 203,6 milions a sis de les principals constructores de l’estat per alterar durant més de 25 […]

Agències 07/07/2022

ACN Barcelona – La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) multa amb 203,6 milions a sis de les principals constructores de l’estat per alterar durant més de 25 anys el procés competitiu a les licitacions de construcció d’infraestructures. Les empreses sancionades són Acciona, Dragados, FCC, Ferrovial, Obrascón Huarte Lain i Sacyr. Segons detalla l’ens en un comunicat, des de 1992, les companyies es reunien setmanalment i decidien els contractes públics en què compartirien treballs tècnics de les seves ofertes. Les empreses no podien modificar els treballs generats en conjunt per presentar-los a les seves ofertes sense l’aprovació de la resta. També intercanviaven informació sobre la seva estratègia de presentació als concursos públics.

Entre els milers de licitacions afectades hi ha infraestructures d’interès general com ara hospitals, ports i aeroports, carreteres, etc.

La multa més alta ha estat per Dragados (57,1 MEUR), seguida de Fomento de Construcciones y Contratas (40,4 MEUR).

Segons la CNMC, les conductes són una “infracció molt greu” dels articles 1 de la Llei de Defensa de la Competència i del Tractat de Funcionament de la Unió Europea.