Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

La CNMC demana que el futur reglament postal garanteixi la seguretat de les notificacions administratives i judicials

ACN Barcelona – La Comissió Nacional de Mercat i Competència (CNMC) demana que el futur reglament postal garanteixi la seguretat de les notificacions administratives i judicials. En un comunicat, l’òrgan […]

Agències 04/08/2022

ACN Barcelona – La Comissió Nacional de Mercat i Competència (CNMC) demana que el futur reglament postal garanteixi la seguretat de les notificacions administratives i judicials. En un comunicat, l’òrgan ha anunciat l’aprovació d’un informe sobre el projecte de reial decret que ha d’aprovar la nova regulació, on critica que la normativa “preveu eliminar requisits essencials”, com la menció del DNI i la firma per comprovar la identitat del notificat. Segons la CNMC, el futur reglament “genera inseguretat jurídica”, i proposa mantenir el reglament vigent. “Aquests requisits no se substitueixen en la proposta per altres que garanteixin la constància de la identitat fidedigna del destinatari”, ha subratllat la CNMC.

D’altra banda, sobre el servei postal universal, la CNMC ha apuntat que el projecte de reglament hauria de “regular expressament” qüestions com les normes tècniques de mesura de la qualitat del servei o l’aplicació de la força major al còmput dels terminis de lliurament dels enviaments.