Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023
Edició 1778

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 08 de juny del 2023

La CNMC aprova que Grimaldi compri la Terminal Ferry del Port a canvi de renunciar a part de la seva actual concessió

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha aprovat que el grup Grimaldi compri la Terminal Ferry del Port (TFB) a canvi de que renunciï i retorni una part de la seva actual concessió al Port de Barcelona. En un comunicat, la CNMC ha informat que ha donat llum verda a l’operació després d’una “exhaustiva investigació”, ja que implicava forts riscos per a la Competència. De fet, Grimaldi es convertirà en l’únic gestor de les dues terminals públiques de càrrega rodada i passatgers existents al Port. A banda de retornar una part de l’actual concessió, Grimaldi ha de facilitar l’embarcament directe des de la passarel·la i el finger de la seva actual terminal a qualsevol competidor que ocupi la superfície on desvinvertirà.

A més a més, la CNMC obliga Grimaldi a no participar en cap concurs que l’Autoritat Portuària de Barcelona pugui convocar en el futur per a la concessió de la superfície a la que haurà de renunciar. 

Publicitat

Així mateix, Grimaldi haurà de mantenir a les navilieres competidores a les que la Terminal Ferry presta serveis actualment les condicions comercials actuals, fins que entri un tercer operador a la superfície que abandona, o si no n’entra cap, durant cinc anys.

La CNMC imposa aquesta condició per evitar que Grimaldi “pugui fer valdre la seva posició en la gestió de terminals en el port de Barcelona per restringir la competència en el transport marítim de passatgers i de càrrega, en particular entre la península i Balears”. 

Amb les condicions, les navilieres competidores de Grimaldi que operen actualment a través de TFB “podran mantenir les freqüències i amarraments que utilitzaven de forma habitual i els preus acordats abans de l’operació”. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió