Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

La CHE licita el projecte de recuperació de la morfologia i capacitat hidràulica del Siurana per 485.000 euros

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha licitat i està avaluant el projecte de ‘Recuperació de la capacitat hidràulica del tram final del riu Siurana després dels danys ocasionat pel temporal Gloria’, amb un pressupost inicial de 485.000 euros. N’ha informat l’organisme a través d’un comunicat en què ha explicat que amb el nou projecte es pretenen solucionar els problemes d’erosió provocats pel fenomen meteorològic el mes de gener de 2020. D’aquesta forma, les intervencions estaran enfocades a redefinir la llera i afavorir la recuperació de vegetació en un tram de 5,1 quilòmetres de longitud.

Les elevades precipitacions que l’any 2020 va provocar el temporal Gloria, van generar importants danys al tram final de la conca de l’Ebre, als termes municipals de Garcia, El Molar i el Masroig. 

Publicitat

Al Siurana, la vegetació arrossegada pel fenomen va generar obstruccions que van ser retirades per part de la CHE. A més, el torrent d’aigua va provocar erosions importants i es van generar illes de sediments que fan que l’aigua segueixi erosionant el terreny de forma continuada. Tot plegat ha dotat la llera d’una morfologia especialment sensible a un nou episodi similar al Glòria. 

El riu Siurana, és un dels darrers afluents del riu Ebre pel seu marge esquerre i es nodreix de les aigües de les serres de Prades i Montsant. En els últims cinc quilòmetres de tram final és un riu ample, amb un llit de graves, morfologia trenada i parcialment rectificat i repoblat al segle XX, sobretot amb pins. 

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió