Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

La CGT també denuncia l’Institut Grifols davant d’Inspecció de Treball per posar en risc la salut dels treballadors

ACN Barcelona.-La CGT ha denunciat l’Institut Grifols davant d’Inspecció de Treball per posar en risc la salut dels treballadors. El sindicat assegura que l’empresa no va activar cap protocol de […]

Avatar
Agències 06/04/2020

ACN Barcelona.-La CGT ha denunciat l’Institut Grifols davant d’Inspecció de Treball per posar en risc la salut dels treballadors. El sindicat assegura que l’empresa no va activar cap protocol de confinament després que un treballador morís per coronavirus. Al seu parer, les mesures preventives que s’han aplicat des de l’inici de l’estat d’alarma han estat “insuficients”. “Alguns responsables s’han saltat algunes de les normes de la pròpia empresa en determinats llocs de treball sense cap conseqüència”, apunta en un comunicat, i posa exemples sobre repartiment insuficient de mascaretes. Hi ha notificació de l’empresa de tres contagis, però la CGT assegura que Grifols intenta no donar la informació. USOC ja va denunciar l’empresa pel mateix motiu.

En zones on no és obligatori utilitzar mascaretes, diuen, hi ha persones que porten la mateixa dos dies. Pel que fa a les distàncies, hi ha zones on no es possible separar-se a dos metres perquè hi ha massa gent treballant-hi.També remarca que hi ha equips de protecció individual que són col·lectius i no tenen cap tipus d’higiene, utilitzant-los entre 15 i 20 persones. Els torns s’han organitzat, diu la CGT per poder fer neteges extraordinàries, però fan que hi coincideixin més treballadors, “augmentant el risc de contagi”. Segons els indicat, segueix treballant un 70% o més de la plantilla de producció, i “s’obliga” treballadors d’algunes zones a fer hores extra.