Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La CGT retreu que la residència de salut mental de Villablanca de Reus no repartís material de protecció abans

ACN Reus.-La CGT ha exigit aquest divendres mesures urgents davant la “greu situació” de la residència de salut mental Villablanca de Reus, on s’han aïllat cinc casos de coronavirus i […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Reus.-La CGT ha exigit aquest divendres mesures urgents davant la “greu situació” de la residència de salut mental Villablanca de Reus, on s’han aïllat cinc casos de coronavirus i els seus contactes. El sindicat denuncia que a principis de març ja hi havia “serioses sospites” d’algun usuari del centre amb símptomes de contagi, però diu que “no es va entendre per part de l’empresa que fos necessari” tenir més equips de protecció per a la plantilla “per no generar alarma en el centre de treball”. “No va ser fins al 20 de març quan finalment l’empresa va procedir a repartir mascaretes a la plantilla, quan ja era evident que hi havia un perill de contagi massiu”, ha afegit.

Segons la CGT, el 26 de març es va confirmar el primer cas positiu en la unitat II del pavelló Bosc. Les mascaretes de classe FFP3 van ser repartides exclusivament al personal que atenia aquesta unitat. La resta seguia amb mascaretes “inadequades”, diu el sindicat. A partir de llavors, 13 treballadors han donat positius i almenys una d’elles està en estat greu També hi ha cinc casos confirmats entre els usuaris. Les baixes del personal s’han elevat “exponencialment”, avisa la CGT, que constata una situació “d’extrema complexitat i gravetat”. Al seu parer, la “falta de previsió inicial per part de l’empresa, podent haver pres les mesures adequades i necessàries en el seu moment, podien haver evitat aquesta situació d’alarma”. La falta de distribució d’equips de protecció, continua la CGT, “ha pogut ser un factor determinant”.