Dimarts, 28 de setembre de 2021 - Edició 1160
La República

La CGT lamenta que el curs escolar hagi començat amb “noves retallades” i “irregularitats”

ACN Barcelona.-La Federació d’Ensenyament de la CGT ha lamentat que el curs escolar, que va iniciar-se aquest dilluns, hagi començat marcat per “noves retallades” i “irregularitats”. El sindicat ha denunciat […]

Avatar
Agències 14/09/2021

ACN Barcelona.-La Federació d’Ensenyament de la CGT ha lamentat que el curs escolar, que va iniciar-se aquest dilluns, hagi començat marcat per “noves retallades” i “irregularitats”. El sindicat ha denunciat la “infradotació” de recursos dels centres públics i la “manca de diàleg” per part de l’administració”. Així mateix, l’organització ha assegurat que els centres han d’encarar un inici de curs “amb incertesa” i amb una normativa del Departament d’Educació “que no té en compte les necessitats reals dels alumnes”. En aquesta línia, des de la CGT apunten que el protocol de confinar els alumnes no vacunats de secundària “pot vulnerar drets i enfrontar famílies i equips directius”.

Des de la CGT han demanat que es mantingui la reducció de ràtios, que es va fer el curs passat derivat de la pandèmia. Així mateix, han assegurat que el fet que es desconegui fins quan es mantindran aquestes ràtios demostra que la política educativa està “mancada de rumb i projecció de futur”. Segons dades del sindicat, Catalunya “segueix a la cua en inversió” pel que fa a educació. L’organització també ha alertat que “cada cop són més” els equips directius que “fan abús del decret de plantilles” per triar el seu personal docent. En la mateixa línia, han denunciat que els claustres d’alguns centres “estan sistematitzant” les 26 hores de permanència entre docents, mentre que haurien de ser 24 h. El sindicat també ha carregat contra la situació de l’FP, que ha arrencat amb “molts” joves sense plaça. CGT ha lamentat que això els aboca “a l’atur o a feines precaritzades”. “Tenim un sistema que normalitza la pobresa, la il·legalitat i la injustícia”, han criticat des del sindicat en un comunicat.