Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1522
La República

La CGT exigeix a la UdL l’estabilització del personal interí que treballa a la universitat perquè no “vagi al carrer”

ACN Lleida – La CGT exigeix al consell de direcció de la Universitat de Lleida (UdL) una nova estructuració dels llocs de treball i estabilitzar el personal que porta anys […]

Agències 16/02/2022

ACN Lleida – La CGT exigeix al consell de direcció de la Universitat de Lleida (UdL) una nova estructuració dels llocs de treball i estabilitzar el personal que porta anys treballant a la UdL, tal com preveu la Llei de mesures urgents per a la reducció de la temporalitat en el treball públic. El sindicat aposta per “estabilitzar persones i no places” i considera “una qüestió de voluntat política i dignitat laboral” fer convocatòries “en una línia que afavoreixi el personal UdL”. Així, reclama aturar els concursos d’auxiliars de serveis del PAS i altres previstos mentre no es negociï “un bon procés d’estabilització” i, en cas que tirin endavant, demana establir un concurs de mèrits que “faciliti estabilitzar les persones que porten anys en temporalitat”.

Des de la CGT emplacen el consell de direcció de la universitat lleidatana a negociar i pactar de forma “urgent”, amb tots els agents socials, “un procés just d’estabilització i uns mecanismes per a dur-lo a terme que beneficiï al conjunt dels treballadors de la UdL”. Segons el sindicat, aquests processos d’estabilització “han d’apostar per valorar l’experiència i tenir cura dels treballadors precaris que han demostrat el seu saber”. En aquest sentit, sosté que a la UdL cal prioritzar la consolidació i l’estabilització d’aquestes persones “que porten anys treballant en frau de llei”.

La CGT assenyala que abans d’acabar l’any, el govern de la UdL vol aprovar, emparat en aquesta nova llei, nous concursos “per a un seguit de places llargament ocupades en precari”. “Això pot comportar que persones que porten molts anys treballant se’n vagin al carrer”, adverteix el sindicat. Per això, aposta per “estabilitzar persones i no places” i reclama “processos encaminats a estabilitzar sobretot, els treballadors de la casa que fa anys que demostren la seva vàlua i el seu compromís amb la Universitat de Lleida”.