Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La CGT denuncia que Ferrovial acomiada 30 professionals del 061 per “disminució del volum de treball”

ACN Barcelona.-La CGT denuncia que Ferrovial ha acomiadat a finals de gener més de 30 professionals contractats per reforçar el 061. En un comunicat, afirmen que se’ls ha notificat amb […]

Avatar
Agències 04/02/2021

ACN Barcelona.-La CGT denuncia que Ferrovial ha acomiadat a finals de gener més de 30 professionals contractats per reforçar el 061. En un comunicat, afirmen que se’ls ha notificat amb 48 hores d’antelació amb la justificació “d’una disminució del volum de treball”. Per contra, el sindicat remarca que la feina al 061 va en augment i assenyala que una gran part de les treballadores acomiadades formaven part de l’equip de coordinació. Aquests últims, diuen, se sumen a “una actuació sistemàtica d’acomiadaments” en els darrers mesos. La CGT es queixa de la política adoptada durant la pandèmia per part de l’empresa subcontractada pel SEM. Durant la situació extraordinària de la covid-19 han passat, i deixat el servei 061, prop de 400 persones en onze mesos.

Això, diuen, ha provocat continus acomiadaments sense previ avís sumats a reduccions de jornada mentre que, paral·lelament, es realitzaven formacions per a la incorporació de nou personal. “En cap moment han tingut en compte la qualitat del servei, deixant-lo en mans d’una constant roda de noves treballadores sense experiència les quals també han estat acomiadades al llarg d’aquests mesos”, assenyala el comunicat.D’altra banda, també apunten que el tipus de contracte i les condicions que s’ofereixen genera “inseguretat i incertesa”. Per exemple, citen formacions “precàries”, manca de mesures sanitàries al principi de la pandèmia, falta de coordinació per part del personal d’administració. A més, a causa de la seva situació contractual, no han gaudit en 11 mesos de cap dia de vacances.