Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

La CGT denuncia que el vot per correu posa en perill la salut dels treballadors i els electors

ACN Barcelona.-La Confederació General de Treballadors (CGT) denuncia que el vot per correu durant les pròximes eleccions del 14-F posarà en perill la salut dels treballadors i els electors i […]

Avatar
Agències 01/02/2021

ACN Barcelona.-La Confederació General de Treballadors (CGT) denuncia que el vot per correu durant les pròximes eleccions del 14-F posarà en perill la salut dels treballadors i els electors i alerta d’una “mala gestió” per part de Correus. En un comunicat enviat aquest dilluns, el sindicat apunta que l’escenari que es presenta de cara als pròxims dies és “dantesc” i sol·licita la contractació de personal específic i nous mitjans de protecció per garantir el repartiment de vots dins els terminis establerts i de forma segura. La CGT avisa que la gestió que proposa Correus per afrontar els comicis “tindrà conseqüències” i titlla a l’empresa “d’irresponsable”. “No volem ser transmissors ni exposar-nos a més contagis”, sentencia.

En el mateix comunicat, el sindicat denuncia que els sobres de vot no disposen d’un sistema de tancament automàtic. “D’aquesta manera, estem enviant milers de sobres a les meses electorals amb restes de saliva de persones que voten”, apunta. Alhora, la CGT avisa que s’hauran d’admetre vots en un domicili on els votants no portin mascareta, i afegeix que és impossible saber si els destinataris estan confinats o són positius per covid-19.Per altra banda, el sindicat recorda l’alta incidència que ha tingut la covid-19 a Correus. Segons dades facilitades per l’empresa a 25 de gener, a la província de Barcelona –que agrupa vora 5.000 treballadors- s’han detectat 216 positius, 292 casos probables, hi ha 783 contactes aïllats i ja s’han produït dues defuncions.