Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023
Edició 1769

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 30 de maig del 2023

La CGT convoca una vaga de 24 hores en el transport per carretera per reclamar la jubilació als 60 anys

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La CGT ha convocat una vaga de 24 hores en el transport per carretera per a aquest dijous per reclamar la jubilació als 60 anys. La protesta arriba després del fracàs en els “intents de negociació” amb el govern espanyol, segons explica el sindicat en un comunicat, avisa que les mobilitzacions poden anar de “menys a més” depenent de la resposta de l’executiu. Hi estan cridats els professionals dedicats al transport de mercaderies i passatgers i s’hi han adherit, segons CGT, les seccions sindicals de més de mig centenar d’empreses i empreses de transport com TMB Barcelona, entre d’altres. La companyia ha qualificat els serveis mínims “‘d’insuficients”‘.

En un comunicat aquest dimecres al migdia, TMB explica que havia demanat uns serveis mínims del 90% i la conselleria ha dictat un 20% amb caràcter general i un 40% en hores punta, és a dir, entre dos quarts de set i dos quarts de deu del matí i entre quatre de la tarda i vuit del vespre, a més d’un bus barri per línia.

Publicitat

TMB havia demanat que es tingués en compte l’increment constant en l’ús del transport públic per la rebaixa en els preus dels títols de transport integrat del 50% i que els serveis mínims fossin del 60%. La companyia recorda que la convocatòria de vaga és extensible a altres operadors de bus i tindrà repercussió al metro, FGC, Rodalies i Tram perquè els viatgers buscaran transport alternatius.

A Barcelona, el sindicat ha convocat una protesta per a aquest dijous a les onze del matí al carrer Mallorca, davant de la delegació del govern espanyol.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió