Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

La CGT avisa que el confinament de la població “no té sentit” si no es tanca els centres de treball no essencials

ACN Barcelona.-La CGT ha avisat que el confinament de la població “no té sentit” si no es tanca tots els centres de treball no essencials perquè “es permet a milers […]

Avatar
Agències 22/03/2020

ACN Barcelona.-La CGT ha avisat que el confinament de la població “no té sentit” si no es tanca tots els centres de treball no essencials perquè “es permet a milers de persones desplaçar-se per fer activitats prescindibles”. El sindicat ha enviat una nova carta a la ministra de Treball, Yolanda Díaz, per reiterar la seva crida a tancar tots els centres i unitats productives “que no siguin fonamentals per a la salut i vida de les persones”. “S’està exposant a un risc innecessari a molts treballadors”, ha assegurat el sindicat en un comunicat, on han remarcat que la majoria d’empleats s’han de moure en transport públic “on no s’aconsegueix complir amb les recomanacions sanitàries”.

A més, també remarquen que “s’ha incomplert la llei” pel que fa als drets laborals de les plantilles, i assenyalen que en molts centres es treballa sense protecció o sense mantenir les distàncies mínimes de seguretat entre el personal.El sindicat també retreu que algunes empreses “facin cas omís” de la necessitat d’implantar el teletreball on sigui possible i lamenten que això obliga les plantilles “a jugar-se la salut”. La CGT també ha aprofitat la missiva per reclamar equips de protecció individual per a qui hagi d’atendre les línies d’atenció telefònica d’emergències i una major atenció al personal de la sanitat pública.