Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La CGT aposta per nacionalitzar les fàbriques de Nissan després que la multinacional confirmi que marxa de Catalunya

ACN Barcelona.-La Confederació General de Treballadors (CGT) ha apostat per nacionalitzar les fàbriques i la maquinària de Nissan, després que la multinacional hagi confirmat el tancament de les plantes a […]

Avatar
Agències 28/05/2020

ACN Barcelona.-La Confederació General de Treballadors (CGT) ha apostat per nacionalitzar les fàbriques i la maquinària de Nissan, després que la multinacional hagi confirmat el tancament de les plantes a Catalunya a finals d’any, posant en perill 3.000 llocs de treball directes i de 20.000 d’empreses auxiliars. En un comunicat, el sindicat qualificat la decisió de “terrorisme patronal”. “Novament, una multinacional prioritza la seva voluntat d’incrementar beneficis i condemna a 25.000 famílies a l’atur i a la pobresa”, han criticat. L’organització ha lamentat que Nissan hagi actuat de “forma premeditada i calculada” després d’anys de “xuclar diners de tota la ciutadania” en forma d’ajudes i subvencions directes i indirectes.

Per aquest motiu, ha fet una crida al conjunt de la classe treballadora a respondre i donar suport a la plantilla. “Lluitant en suport als i les treballadores de Nissan afectats és lluitar també per nosaltres”, han dit. La CGT ha animat els treballadors a estar atents a les convocatòries del comitè d’empresa de Nissan i a fer boicot indefinit als productes de la multinacional automobilística i visibilitzar de forma activa, en els diferents punts de venda, la “solidaritat amb els seus treballadors”.Alhora, han interpel·lat les administracions públiques i els han exigit accions clares. “Requerim l’expropiació immediata de les instal·lacions i la maquinària existent. Els milions de diners públics ja fa anys que les han pagat. Ara, uns treballadors i treballadores amb coneixement més que demostrat en la fabricació de vehicles elèctrics que marquen el futur d’aquesta indústria”, han afegit.La CGT reclama un “pla industrial propi” per les instal·lacions i creu que “és imperiós” procedir a la seva expropiació. “El temps de les bones paraules i els discursos s’ha acabat. Ara és el moment dels fets.”, conclouen.