Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La CEOE reclama més flexibilitat per complir els objectius dels fons europeus i que es puguin executar passat el 2026

ACN Barcelona – La CEOE reclama més flexibilitat perquè les empreses puguin accedir als fons europeus i ha reclamat que es puguin acaba més enllà del 2026. La patronal ha […]

Agències 07/02/2023

ACN Barcelona – La CEOE reclama més flexibilitat perquè les empreses puguin accedir als fons europeus i ha reclamat que es puguin acaba més enllà del 2026. La patronal ha fet balanç de l’execució dels recursos durant el 2022 i ha conclòs que el sector privat només ha rebut el 43% dels 22.000 milions d’euros publicats en diverses convocatòries. “Si bé Espanya se situa al capdavant en la recepció de fons transferits per la UE, cal traslladar la mateixa velocitat a l’arribada de fons a l’economia real”, apunta el quart informe de seguiment dels fons de l’Oficina de Projectes Europeus de CEOE.

Concretament, Espanya ha rebut 31.000 milions de fons en concepte de subvencions del total del pla que, incloent-hi l’addenda prevista, engloba una quantitat total de 164.000 milions d’euros. Amb tot, el sector privat ha rebut 9.000 milions fins ara.

“Aquesta situació és especialment preocupant perquè l’any 2023 serà clau per a l’execució dels PERTES”, subratlla la patronal, que insisteix és “imprescindible continuar augmentant el ritme en la publicació i la resolució”.

D’altra banda, la CEOE veu necessari poder flexibilitzar algunes de les fites d’inversions del pla, perquè es puguin iniciar abans del 2026, però la seva finalització es pugui prolongar uns quants anys.