Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

La CEOE destaca la resiliència del mercat laboral al març però adverteix de la pèrdua de petites empreses i autònoms

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La CEOE ha advertit de la pèrdua de petites empreses i autònoms que ha registrat el mercat laboral estatal aquest mes de març, amb 1.300 afiliats menys al Règim Especial de Treball Autònom (RETA) que el mateix mes de l’any passat. En canvi, la variació és positiva si es compara amb el més anterior, amb 11.185 autònoms en comparació amb el mes de febrer. La patronal assenyala, però, que l’increment és el tercer pitjor registre de la dècada. D’altra banda, l’organització empresarial que dirigeix Antonio Garamendi ha destacat la “resiliència” del mercat de treball en un mes que s’ha tancat amb el rècord de 206.000 afiliats més i 49.000 aturats menys a Espanya en un context d’incertesa internacional per la guerra d’Ucraïna i la inflació.

La patronal va negociar durant nou mesos la reforma laboral amb el govern espanyol i els sindicats CCOO i UGT i va acabar firmant l’acord. Un any després, assegura que “en línies generals l’ocupació aguanta” però “les empreses petites estan patint”, cosa que es tradueix en 6.000 autònoms menys des de principis d’any i el tancament de més de 13.000 empreses entre gener i febrer.

Publicitat

Davant d’aquesta situació, l’organització veu “imprescindible redoblar els esforços per contenir la inflació i reduir les càrregues burocràtiques i impositives, així com els costos laborals que estan escanyant la sostenibilitat de les petites empreses”.

De la mateixa manera, l’associació de treballadors autònoms ATA, integrant de la CEOE, ha lamentat que “precisament els autònoms i les microempreses són les que en aquests moments estan més castigades, perquè estan patint un increment de despeses molt per sobre de les vendes que poden tenir”.

Aquest fet, porta el seu president, Lorenzo Amor, a afirmar que el 2023 es tancarà amb una pèrdua interanual d’autònoms. Els sectors més descensos de nous autònoms són el comerç (-19.906) seguit de la indústria (-3.049) i l’agricultura (-2.980).

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió