Dimarts, 21 de març de 2023 - Edició 1699
La República

La CEOE critica “l’estratègia de desprestigi i desqualificació” d’alguns membres del govern espanyol cap als empresaris

ACN Madrid – La CEOE ha criticat “l’estratègia de desprestigi i desqualificació” d’alguns membres del govern de l’Estat cap als empresaris. En un comunicat, la patronal espanyola ha criticat que […]

Agències 27/01/2023

ACN Madrid – La CEOE ha criticat “l’estratègia de desprestigi i desqualificació” d’alguns membres del govern de l’Estat cap als empresaris. En un comunicat, la patronal espanyola ha criticat que l’executiu qüestioni el paper de l’empresariat i el “culpabilitzi” dels problemes econòmics actuals. “Ho considerem una estratègia molt perillosa i clarament populista”, ha subratllat. Així mateix, l’organització que presideix Antonio Garamendi considera que els “atacs” als empresaris “afecten a la convivència, l’estabilitat del país i la confiança”. Amb tot, el comunicat defensa que les empreses generen vuit de cada deu llocs de feina de l’Estat i que “estan fent un esforç” per no repercutir l’increment de costos que pateixen en el preu final dels productes.

La CEOE recorda que l’article 38 de la Constitució empara la llibertat de l’empresa i exigeix als poders públics “la necessària garantia i protecció del seu exercici”. “És incompatible el desconeixement d’aquests principis mínims amb l’exercici d’un càrrec de poder a l’Estat”, indica la patronal, que assegura que “posicionar-se en contra” de les empreses “és anar en contra de la dinàmica econòmica, la recuperació, l’ocupació i, per tant, el benestar dels ciutadans”.

El comunicat arriba dies després que la vicepresidenta segona del govern espanyol i ministra de Treball, <a href=”https://www.acn.cat/new/970b185a-bdab-4a3c-af1a-d202e21ab63a/texts” target=”_blank”>Yolanda Díaz</a>, carregués contra els beneficis empresarials en el context d’inflació. “No podem seguir admetent que les empreses continuïn engreixant els beneficis a costa dels salaris i de l’esforç de les persones treballadores”, va dir Díaz.

Després de tot, la CEOE aposta per “deixar de banda la crispació” i afrontar el moment actual “amb moderació i esperit constructiu”.