Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

La Cecot avisa que ajornar els impostos al 20 de maig és “insuficient” i no resoldrà els problemes de liquiditat

ACN Barcelona.-La Cecot avisa que l’ajornament del pagament d’impostos al 20 de maig que ha decretat el govern espanyol aquest dimarts és “insuficient” i no resoldrà els problemes de liquiditat […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-La Cecot avisa que l’ajornament del pagament d’impostos al 20 de maig que ha decretat el govern espanyol aquest dimarts és “insuficient” i no resoldrà els problemes de liquiditat de les empreses. En un comunicat, la patronal vallesana diu que el límit de la moratòria a les empreses de menys de 600.000 euros de facturació indica que “l’executiu està més preocupat a facilitar la tramitació física de les declaracions que en la problemàtica de liquiditat de les empreses”. La patronal no veu que el govern espanyol tingui voluntat d’ajudar “realment” les empreses i demana injeccions de liquiditat. La Cecot creu que l’ajornament tributari de fins a 30.000 euros és “ridícul i insuficient” i vol que s’augmenti fins als 200.000 euros.

Segons l’organització empresarial amb seu a Terrassa, el que fa la Moncloa és donar un mes de marge a les empreses petites perquè puguin gestionar presencialment les declaracions. Durant tot aquest temps, però, les companyies catalanes continuaran tenint tensions de tresoreria per a poder pagar a proveïdors, avisen.El govern espanyol ha decretat un ajornament tributari de 30.000 euros i ha instat a les empreses a dirigir-se a les entitats financeres per a obtenir liquiditat. Una solució que, per a la Cecot “no és una solució factible que ajudi a la progressiva reactivació de les empreses”. Antoni Abad, president de la patronal catalana, reitera que “és imprescindible injectar tresoreria a les empreses perquè puguin subsistir i fins al moment, l’Estat no ha assumit cap mesura efectiva que el faci possible més enllà de grans anuncis a la premsa”.La Cecot demana que els ajornaments que el govern espanyol proposa es puguin sol·licitar fins a un límit de 200.000 euros o sense un límit establert, incloent-hi a les empreses que facturin fins a 30 milions d’euros. La proposta, a banda de basar-se en la necessitat d’injectar liquiditat, respon al fet que els tràmits i les gestions per a les operacions financeres estan sent “lents i confusos”, ja que la cobertura dels avals de l’ICO “no és clara”. A més, consideren que l’ajornament de 30.000 euros és “ridícul i insuficient” per a empreses que facturen més de 500.000 euros.La patronal assegura que és necessari que aquests pagaments es puguin fer efectius d’una manera diferent i dilatada en el temps per a poder evitar l’endeutament de les empreses i autònoms. “Torno a recordar que cap empresa vol deixar de pagar impostos, però tampoc pot deixar de pagar salaris i proveïdors”, conclou Abad.