Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La CE vol poder obligar els gegants tecnològics a vendre part del negoci si incompleixen les normes de competència

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea vol endurir les regles de competència als gegants tecnològics com Apple, Amazon, Facebook o Google. En cas d’incompliment de les normes, l’executiu europeu proposa establir multes […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea vol endurir les regles de competència als gegants tecnològics com Apple, Amazon, Facebook o Google. En cas d’incompliment de les normes, l’executiu europeu proposa establir multes de fins al 10% dels seus ingressos per tal d’evitar oligopolis i, en última instància, poder obligar-los a desfer-se de part del negoci. Aquestes són les propostes que recullen dos esborranys de legislació sobre serveis i mercats digitals que l’executiu europeu ha presentat aquest dimarts. Els documents, que tenen l’objectiu d’actualitzar la normativa de comerç electrònic de l’any 2000, també proposen que les plataformes controlin més els continguts il·legals i que, en general, siguin més transparents amb els continguts i els algoritmes.

D’altra banda, l’executiu comunitari també vol frenar el poder dels gegants tecnològics perquè considera que “estableixen les regles del jocs per als seus usuaris i la competència” i remarca que s’han de comportar de manera justa amb la resta d’empreses.