Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

La CE multa BMW i el Grup Volkswagen amb 875 milions d’euros per aliar-se per frenar la seva tecnologia antiemissions

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha multat BMW, Porsche, Audi i Volkswagen amb 875 milions d’euros per aliar-se per frenar la seva tecnologia per reduir les emissions. Els fabricants havien acordat […]

Avatar
Agències 08/07/2021

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea ha multat BMW, Porsche, Audi i Volkswagen amb 875 milions d’euros per aliar-se per frenar la seva tecnologia per reduir les emissions. Els fabricants havien acordat des de feia anys no millorar la tecnologia SCR, que disminueix l’emissió d’òxid de nitrogen en cotxes de dièsel, mentre es mantenien dins el mínim legal europeu. Segons la vicepresidenta de la Comissió Margrethe Vestager, els fabricants “posseïen la tecnologia per a reduir les emissions més enllà del mínim legal, però van decidir no competir per a no explotar al màxim aquesta tecnologia”. La CE ha decidit que aliar-se per restringir la innovació cap a una tecnologia més verda significa una pèrdua de competició en productes rellevants pels consumidors.

Daimler era una de les empreses que també es trobaven dins el càrtel automobilístic en un inici, però la Comissió Europea ha decidit no multar-la, ja que va ser aquesta qui va revelar l’existència del grup. Així mateix, la Comissió ha creat una eina per a facilitat que individus puguin alertar de conductes anticompetitives de forma anònima.