Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

La CE i la presidència sueca de la UE promouen una conferència de donants per mobilitzar fons per a Turquia i Síria

ACN Brussel·les – La Comissió Europea i la presidència sueca de torn de la Unió Europea han anunciat aquest dijous la seva intenció de celebrar una conferència de donants per […]

Agències 08/02/2023

ACN Brussel·les – La Comissió Europea i la presidència sueca de torn de la Unió Europea han anunciat aquest dijous la seva intenció de celebrar una conferència de donants per mobilitzar ajudes econòmiques per a Turquia i Síria. Segons han indicat en un comunicat, l’objectiu és aconseguir fons de la comunitat internacional per contribuir a la reconstrucció després dels devastadors terratrèmols d’aquesta setmana, que han provocat més d’11.000 morts. La cimera d’alt nivell es farà a Brussel·les el març i s’obrirà als estats membres de la UE, països veïns, membres de l’ONU i institucions financeres internacionals.

La presidenta de la Comissió, Ursula von der Leyen, ha remarcat que ara la prioritat és rescatar com més gent millor de sota la runa, però que també cal “enviar un missatge als pobles de Turquia i Síria” de que la UE els donarà suport. “Ningú ha de quedar sol quan pateix una tragèdia com aquesta”, ha assegurat Von der Leyen en un comunicat.

Per la seva banda, el president de torn de la UE i primer ministre suec, Ulf Kristersson, ha dit que els terratrèmols que han afectat Turquia i Síria són “un desastre sense precedents recents”. “Com a presidència de torn de la UE, Suècia vol garantir que el suport de la UE és adequat per complir amb les necessitats del poble turc i sirià en aquests moments terribles”, ha dit.