Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

La CE estudiarà les mesures del govern espanyol per abaratir la llum però descarta una revisió immediata del mercat

ACN Brussel·les.-El vicepresident executiu de la Comissió Europea, Frans Timmermans, ha assegurat que estudiaran les mesures proposades pel govern espanyol aquest dimarts per abaratir el preu de la llum. Segons […]

Avatar
Agències 15/09/2021

ACN Brussel·les.-El vicepresident executiu de la Comissió Europea, Frans Timmermans, ha assegurat que estudiaran les mesures proposades pel govern espanyol aquest dimarts per abaratir el preu de la llum. Segons ha dit en una trobada amb periodistes a Estrasburg i han confirmats fonts de la Comissió Europea a l’ACN, l’executiu comunitari està disposat a cooperar amb el govern espanyol per evitar que les “fluctuacions” del mercat afectin els consumidors, però descarta una revisió immediata del mercat energètic. “Es pot discutir, però pel que està passant ara no pots immediatament treure els principis de mercat del mercat energètic”, ha dit Timmermans.

El govern espanyol va aprovar aquest dimarts un decret que, entre altres mesures, crea un mecanisme per reduir “l’excés de retribució que tenen ara com ara les companyies elèctriques per l’evolució del preu del gas”. El govern espanyol preveu que aquest mecanisme retalli uns 2.500 milions d’euros de beneficis “absolutament extraordinaris” que haurien tingut aquestes empreses. D’aquesta manera es pretén que tornin al sistema i repercuteixin en la factura domèstica i de pimes.