Dijous, 23 de setembre de 2021 - Edició 1155
La República

La CE edita un conte en català per infants sobre els valors i la història europea

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea a Barcelona ha editat un conte en català per infants d’entre 7 i 9 anys per explicar els valors i la història europea. La història té […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Brussel·les.-La Comissió Europea a Barcelona ha editat un conte en català per infants d’entre 7 i 9 anys per explicar els valors i la història europea. La història té l’objectiu de difondre la pau, la solidaritat i la tolerància, i pretén fer conèixer als més petits quins són els pilars sobre els quals es va construir la Unió Europea. A més, compta amb il·lustracions de Sònia González i inclou un mapa dels països europeus i una breu explicació sobre la història de la integració Europea. El conte es podrà trobar a totes les biblioteques de la Diputació de Barcelona i també als centres Europe Direct de Tarragona, Lleida, Girona i de les Illes.

El conte és una història de ficció que transcorre a un planeta llunyà anomenat Kalòpsia, on habiten quatre espècies que s’odien i han construït murs entre elles. La protagonista, Wabi, fa un descobriment gràcies al qual aprèn que a Europa també hi havia enfrontaments i guerres, però que van decidir unir-se per cooperar i viure en pau. Inspirada en la Unió Europea, la Wabi fa un viatge per aconseguir el mateix a Kalòpsia.