Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

La CE demana als estats “coordinació” en les recomanacions de viatge, però no valora la decisió de França sobre Espanya

ACN Brussel·les.-Brussel·les avisa que les recomanacions de viatge a la Unió Europea s’han de “coordinar”, però evita valorar que França hagi desaconsellat fer turisme a Espanya i Portugal per l’augment […]

Avatar
Agències 08/07/2021

ACN Brussel·les.-Brussel·les avisa que les recomanacions de viatge a la Unió Europea s’han de “coordinar”, però evita valorar que França hagi desaconsellat fer turisme a Espanya i Portugal per l’augment de contagis de covid-19. Preguntat per aquesta decisió, el portaveu de Salut de la Comissió Europea, Stefan de Keersmaecker, ha remarcat que els estats membre han de trobar solucions coordinades per fer front a situacions com a aquestes. “La CE no es pot pronunciar al respecte, això s’ha de decidir entre els estats membre”, ha reblat. Pel que fa al repunt de casos a l’estat espanyol, La CE ha recordat que és “extremadament important” continuar la campanya de vacunació.

“El virus encara hi és, la vacunació és crucial”, ha defensat. Keersmaecker ha anunciat que l’eurocomissària de Salut, Stella Kyriakides, visitarà divendres Espanya per “seguir la situació” i veure com l’executiu europeu pot ajudar.