Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023
Edició 1774

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 04 de juny del 2023

La CE defensa que la nova normativa sobre el control de criptoactius que promou hauria evitat fallides com la d’FTX

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha defensat aquest dimecres des del Parlament Europeu la normativa sobre el control de criptoactius que promou, batejada amb el nom de ‘Markets in crypto-assets’ (MiCA). Segons la comissària per a l’Estabilitat Financera, Mairead McGuinness, l’aplicació de la regulació hauria evitat casos com la fallida de la plataforma de criptomonedes FTX, immersa el novembre passat en una crisi de liquiditat provocada per la retirada massiva de fons. Segons la dirigent irlandesa, la posada en marxa d’una normativa d’aquest tipus “no hauria tolerat” pràctiques com les d’FTX, tot reivindicant la seva implementació. En aquest sentit, la Comissió preveu que el MiCA entri en funcionament a mitjans de 2024.

Durant la seva intervenció, McGuiness ha volgut deixar clar que l’objectiu de l’executiu “no és criminalitzar els criptoactius”, sinó establir una regulació per evitar contagis al sistema financer i garantir la seguretat dels inversors.

Publicitat

Malgrat que l’eurocomissària ha assegurat que el mercat de les criptomonedes és encara reduït per viure grans fallides, ha puntualitzat que els lligams amb la banca són cada cop més grans. A més, ha posat de manifest la “ràpida evolució” del sector, tot assegurant que la normativa que es discuteix aquesta setmana al Parlament Europeu pot canviar molt d’aquí a un any. “AL final es tracta de garantir l’estabilitat i donar certeses legals per innovar en un entorn segur”, ha afegit.

Per la seva banda, l’eurodiputat de Catalunya en Comú, Ernest Urtasun, ha defensat que la regulació serà “un primer pas” per reglamentar el sector, deixant clar que en cap cas es bloquejarà la innovació.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió