Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023
Edició 1773

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 03 de juny del 2023

La CE confia que es pugui establir “pròximament” un mecanisme per al retorn dels infants ucraïnesos deportats a Rússia

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – La vicepresidenta de la Comissió Europea Vera Jourová ha confiat que es pugui establir “pròximament” un mecanisme per al retorn dels infants ucraïnesos deportats a Rússia. En un debat al ple de l’Eurocambra, Jourová ha apuntat que es tracta d’un tema “urgent” i ha insistit que cal establir un mecanisme per a la repartició dels infants que tingui en compte “l’interès superior dels menors”. A falta d’un mecanisme comú per a la repatriació dels menors, actualment s’està tractant cada cas de manera aïllada. Pel que fa a l’acció europea per aconseguir el retorn dels infants, la vicepresidenta de l’executiu europeu ha dit que prendran “totes les mesures necessàries” perquè sigui possible i “els responsables rendeixin comptes pels seus actes”.

En la seva intervenció, Jourová ha denunciat que Rússia estigui “segrestant i deportant” infants ucraïnesos i ha remarcat que és un fet que ja havia començat abans de l’atac militar iniciat el 24 de febrer de l’any passat. “Estem parlant d’un crim intolerable”, ha dit la vicepresidenta de l’executiu comunitari tot remarcant que s’estima que uns 16.000 infants ucraïnesos han estat deportats.

Publicitat

Pel que fa a l’ordre de detenció del Tribunal Penal Internacional contra el president rus, Vladímir Putin, Jourová ha insistit que cal que els reposnsables de les deportacions “rendeixin comptes” pels seus crims, que ha qualificat de “greus”. “La reacció de Rússia demostra que no respecta l’ordre mundial basat en regles”, ha subratllat.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió