Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

La CE autoritza els 27 a eliminar els aranzels i l’IVA a les importacions de productes bàsics destinats a ucraïnesos

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha aprovat aquest divendres autoritzar els estats membre a eliminar temporalment els aranzels i l’IVA a les importacions de productes bàsics que siguin per […]

Agències 01/07/2022

ACN Brussel·les – La Comissió Europea ha aprovat aquest divendres autoritzar els estats membre a eliminar temporalment els aranzels i l’IVA a les importacions de productes bàsics que siguin per a ucraïnesos afectats per la guerra. Els productes als quals l’executiu comunitari permetrà eliminar tant els aranzels com l’IVA són aliments, mantes, tendes o generadors elèctrics, entre altres productes bàsics. La possibilitat d’eliminar els aranzels i l’IVA a aquests productes s’aplicarà de manera retroactiva des del 24 de febrer, dia en què va començar la guerra, i estarà en vigor fins al desembre.

Es tracta d’una iniciativa demanada pels 27 a la Comissió Europea per tal de poder donar ajuda humanitària tant els ucraïnesos que han arribat a la Unió Europea per la guerra com als desplaçats interns.

Més de 14 milions de persones –el 30% de la població ucraïnesa- està desplaçada per la guerra. Més de sis milions han fugit cap a països de la Unió Europea, mentre vuit milions són desplaçats interns. “Això està posant molta pressió sobre els estats membre, que necessiten poder donar assistència humanitària a un gran nombre de persones que fugen de la guerra mentre també donen suport als desplaçats interns que estan en risc de fam i de malalties”, apunta l’executiu comunitari.