Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

La CCMA i el SCT signen un conveni per augmentar la sensibilització en matèria de seguretat viària

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Buch, el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, i la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, han signat aquest divendres un nou conveni […]

Avatar
Agències 12/04/2019

ACN Barcelona.-El conseller d’Interior, Miquel Buch, el director del Servei Català de Trànsit, Juli Gendrau, i la vicepresidenta de la CCMA, Núria Llorach, han signat aquest divendres un nou conveni de col·laboració per incrementar la sensibilització per part de la població en matèria de seguretat viària. Aquest acord, que té una vigència de dos anys, comprèn diverses accions de col·laboració entre el Servei Català de Trànsit i la CCMA destinades a facilitar i difondre informació d’interès per a la ciutadania que permeti aprofundir en la conscienciació per a la disminució de víctimes d’accidents de trànsit. A més, també es duran a terme accions especials en matèria de mobilitat i sensibilització que es puguin impulsar a través dels mitjans de la CCMA. Els canals de la corporació emetran campanyes centrades en la velocitat, els motoristes i l’ús del mòbil.

El conseller d’Interior ha valorat “molt positivament” la signatura d’aquest conveni i ha assegurat s’han de “sumar esforços per aconseguir que l’any 2020 s’assoleixi l’objectiu de reduir el 50% les víctimes mortals per accidents de trànsit respecte l’any 2010”. En aquest sentit, Buch ha incidit en la importància “de generar sinèrgies per lluitar contra els accidents de trànsit i millorar la mobilitat, protegint tots els usuaris i reduint les conductes de risc”. Per la seva part, la vicepresidenta de la CCMA també s’ha mostrat molt satisfeta d’aquest acord, “ja que posa de manifest el compromís de servei públic de la CCMA. Ens impliquem i col·laborem en tot allò que pugui millorar la seguretat i la qualitat de vida de la ciutadania”, ha explicat. A més, també ha remarcat que la corporació “treballa a fons aspectes com la corresponsabilitat, donant a la ciutadania els màxims elements d’informació, des de la informació de servei dels mitjans de comunicació públics”. Campanyes Des d’aquest dijous, els canals de la corporació emeten campanyes centrades en el factor velocitat. La primera és ‘No corris, viu més’ i pròximament també s’emetrà la campanya ‘Tots cometem errors, tots en som responsables’. A més, per aquest 2019 hi ha prevista una nova campanya sobre l’ús del mòbil en la conducció. Aquesta iniciativa està adreçada a reduir el nombre d’accidents de trànsit i el nombre de víctimes per les distraccions en l’ús del mòbil, el principal factor concurrent dels accidents amb víctimes a les nostres carreteres.