Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

La CCMA demana a la Direcció General de Tributs deduir la despesa d’IVA segons l’audiència

ACN Barcelona.-La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, ha demanat a la Direcció General de Tributs deduir la despesa d’IVA segons l’audiència i ha afirmat que això permetria […]

Agències 03/05/2019

ACN Barcelona.-La presidenta en funcions de la CCMA, Núria Llorach, ha demanat a la Direcció General de Tributs deduir la despesa d’IVA segons l’audiència i ha afirmat que això permetria una reducció de 18,2 milions d’euros a 4,2. “Volem que es tingui en compte que una major audiència comporta una situació susceptible d’obtenir uns ingressos comercials similars als d’un operador privat, i per tant equiparable en la seva situació fiscal, a efectes d’IVA”. El nou criteri, ha explicat, l’han fet servir altres operadors i han obtingut, ha dit, un informe d’acceptació per part de la Direcció General de Tributs. “Sent coneixedors d’això ho vam demanar al passat mes de gener”, ha declarat.

Llorach ha explicat que la CCMA, amb “la intenció d’aconseguir l’aplicació d’una prorrata d’afectació menys gravosa”, ha fet aquesta petició a la Direcció General de Tributs perquè “es pugui determinar el percentatge de deduïbilitat de l’IVA en base a la transcendència comercial dels canals de televisió i ràdio segons l’audiència”.