Dissabte, 25 de març de 2023 - Edició 1703
La República

La catedràtica de la UPF Laia de Nadal esdevé l’única candidata a les eleccions a rector del centre universitari

ACN Barcelona – La catedràtica del departament de Medicina i Ciències de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Laia de Nadal, s’ha convertit en l’única candidata a les […]

Agències 07/02/2023

ACN Barcelona – La catedràtica del departament de Medicina i Ciències de la Vida de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Laia de Nadal, s’ha convertit en l’única candidata a les eleccions a rector del centre universitari. Ho ha fet després que aquest dimarts la junta electoral hagi oficialitzat la seva candidatura. Es dona la circumstància que la seva, és l’única proposta que s’ha presentat. Les votacions tindran lloc exclusivament de forma electrònica entre el 17 i el 20 de febrer. La previsió és que l’escrutini de vots i la publicació de resultats es facin el dia 20. L’endemà tindrà lloc la proclamació provisional de la candidata electe, i després d’un termini per interposar recurs, el 27 de febrer es farà de forma definitiva.

Laia de Nadal es va llicenciar en Veterinària per la Universitat Autònoma de Barcelona i posteriorment va fer el doctorat en la mateixa disciplina, en l’especialitat de Biologia Molecular i Bioquímica, l’any 2000. Més tard, va realitzar estades de recerca postdoctorals com a investigadora Ramón y Cajal a la Universitat Pompeu Fabra i a l’Eidgenössische Technische Hochschule (ETH) de Zuric.

Actualment és catedràtica del departament de Medicina i Ciències de la Vida (MELIS) a la Universitat Pompeu Fabra. Dona classe als graus en Biologia Humana i en Enginyeria Biomèdica, i també dirigeix diverses tesis doctorals.

Pel què fa a la recerca, codirigeix el Grup de Recerca en Senyalització Cel·lular, afiliat a l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona, que estudia com les cèl·lules responen i s’adapten als canvis del seu entorn. A més, és membre de diferents panells científics i ha estat guardonada amb el premi ICREA Acadèmia en les edicions dels anys 2012 i 2020.

En l’àmbit de gestió, ha estat sotsdirectora al departament de Ciències de la Salut i la Vida, i des del maig del 2021 ocupa el càrrec de vicerectora de Transferència del Coneixement a la UPF.