Dimarts, 27 de setembre de 2022 - Edició 1524
La República

La Catedral i el Museu Diocesà d’Urgell volen obrir-se als visitants de la Seu amb una nova activitat autoguiada

ACN La Seu d’Urgell.-Localitzar fins a quinze elements del conjunt monumental de la Catedral de Santa Maria d’Urgell, els claustres, l’Església de Sant Miquel i el Museu Diocesà d’Urgell. Aquesta […]

Agències 12/11/2020

ACN La Seu d’Urgell.-Localitzar fins a quinze elements del conjunt monumental de la Catedral de Santa Maria d’Urgell, els claustres, l’Església de Sant Miquel i el Museu Diocesà d’Urgell. Aquesta és la nova proposta que ha ideat el Bisbat amb la voluntat d’obrir l’equipament als visitants de la Seu d’Urgell i el seu entorn, tot just en un moment en què la mobilitat està restringida per la covid-19. L’activitat, anomenada “Busca-busca”, està dirigida a famílies d’un màxim de sis membres, es duu a terme de forma autoguiada i pretén aconseguir que l’espai es contempli d’una altra manera. Tot plegat es posa en marxa en la recta final per a l’inici d’obres d’ampliació del museu, que han d’arrencar abans d’acabar l’any amb la restauració de la capella de la Pietat.

La delegada de patrimoni del Bisbat d’Urgell, Clara Arbués, ha explicat que consideren que planificar una activitat d’aquest tipus era necessari, “ateses les noves circumstàncies i la reducció de la mobilitat”, ja que els museus són actualment els únics equipaments culturals que poden estar oberts amb un terç del seu aforament. D’aquesta manera, volen oferir un espai i una proposta d’entreteniment, dirigida sobretot a les famílies de la capital alturgellenca i tenint en compte que actualment no es pot sortir del municipi durant els caps de setmana.Participar al joc és gratuït però cal inscriure’s prèviament contactant amb el museu. La idea és que un cop localitzades les imatges que proposa l’activitat, les famílies puguin ampliar la informació d’aquestes peces entrant a la pàgina web de l’equipament. A més, entre totes les persones que hi juguin es sortejarà un lot de productes de la botiga del museu. La voluntat és que l’activitat es dugui a terme més enllà del moment actual i que elements patrimonials que s’han de buscar vagin canviant.D’altra banda, Arbués ha dit que les obres d’ampliació de l’equipament començaran a finals d’any i que aquestes s’iniciaran amb la restauració de la capella de la Pietat. D’aquesta manera, ha explicat que es podrà anar implementant el nou projecte museístic i ha concretat que l’adequació d’aquest primer espai permetrà acollir tot l’art d’època moderna, concretament del període del Renaixement i el Barroc.