Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

La Catedral de Tarragona tornarà acollir exhibicions castelleres per a turistes els dimecres d’estiu

ACN Tarragona.-La proposta ‘Tarragona, ciutat de castells’ es durà a terme per setè estiu a Tarragona amb la voluntat d’apropar el fet casteller als turistes. Les quatre colles de la […]

Avatar
Agències 02/07/2019

ACN Tarragona.-La proposta ‘Tarragona, ciutat de castells’ es durà a terme per setè estiu a Tarragona amb la voluntat d’apropar el fet casteller als turistes. Les quatre colles de la ciutat -Xiquets de Tarragona, Jove de Tarragona, Sant Pere i Sant Pau, i Serrallo- actuaran cada dimecres a les vuit del vespre davant la Catedral, des d’aquest tres de juliol fins el proper quatre de setembre. Enguany, com a colles convidades hi haurà els Xiquets de Vila-seca i els Nois de la Torre. A més, els Xiquets de Tarragona oferiran de nou l’oportunitat de viure un assaig des de dins als turistes que ho desitgin. La iniciativa busca aconseguir notorietat i posicionament turístic a la ciutat i alhora, capitalitzar un dels principals recursos culturals i tradicionals com són els castells. També s’ha editat un llibret informatiu en català, castellà, anglès i francès que recull totes les activitats.

La consellera de Turisme de l’Ajuntament de Tarragona, Laura Castel, ha destacat el caràcter divulgatiu de la proposta i ha agraït “la col·laboració de les colles amb el Patronat de Turisme per crear un producte que és genuïnament marca Tarragona” en un entorn que, com els castells, també compta amb el reconeixement patrimonial de la Unesco. Tot i que hi participaran sis formacions, cada dimecres actuarà una de diferent. El programa es completa amb les tradicionals diades castelleres de la temporada, que inclouen des de Sant Joan a la diada de l’Espiridió, passant per Sant Magí i Santa Tecla, fins a sumar-ne disset. L’assistència a les actuacions és gratuïta i poder gaudir d’un assaig amb els Xiquets de Tarragona té un preu de quatre euros i cal reservar a través del web del Patronat.