Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

La Càtedra Emili Pujol de Cervera tanca la 41a edició superant el 90% d’aforament en els 12 concerts

ACN Cervera – Cervera clou aquest diumenge la 41a Càtedra Emili Pujol superant el 90% de l’aforament disponible en els 12 concerts programats durant les dues setmanes en el marc […]

Agències 24/07/2022

ACN Cervera – Cervera clou aquest diumenge la 41a Càtedra Emili Pujol superant el 90% de l’aforament disponible en els 12 concerts programats durant les dues setmanes en el marc del Festival Internacional de Música. Per la seva banda, el Curs de música ha rebut més de 150 alumnes procedents de diversos punts de Catalunya, de la resta de l’Estat i de països com Alemanya, Irlanda, França o el Regne Unit. El concert de cloenda tindrà lloc a la nit i anirà a càrrec dels alumnes de vent i piano del curs, sota la direcció de Jordi Castellà i Eusebio Sáez. Per la seva banda, la Fira de Lutiers ha acollit 9 cases de lutiers, desenes de professionals del sector i s’hi ha exposat un violí J.B.Vuillaume de l’any 1829 valorat en 300.000 euros.

El Festival Internacional de Música ha superat les expectatives de l’organització i els 12 concerts programats s’han complert de gom a gom amb una ocupació que ha superat el 90% de l’aforament.

La Jove Orquestra Nacional de Catalunya, amb Cor Jove Nacional de Catalunya, i Manel Valdivieso, com a director, van obrir el certamen el passat 16 de juliol. Des d’aleshores i fins dilluns 25 de juliol, s’hauran celebrat concerts diaris amb música de cambra a càrrec dels professors del Curs de Música i concerts d0altres estils musicals com el de Joan Dausà.

El concert de cloenda se celebra aquest diumenge i anirà a càrrec dels alumnes de vent i piano que durant aquests dies han participat al Curs de Música. La Banda i el conjunt de metalls de la Càtedra Cervera Emili Pujol pujaran a l’escenari del Paranimf, a les 22 hores, sota la direcció de Jordi Castellà i Eusebio Sáez

Tot i aquest concert de cloenda, dilluns, 25 de juliol, encara hi haurà activitat musical a Cervera. Serà l’última jornada del Curs de Música que comptarà amb els concerts del format off del Festival: el Vila Closa. L’Auditori Municipal acollirà les audicions dels alumnes de piano i vent del Curs de Música a les 17, 18 i a les 19 hores.

<strong>Més de 150 alumnes al Curs de Música</strong>

Les aules de la Universitat de Cervera han acollit del 16 al 25 de juliol més de 150 alumnes procedents de diversos punts de la geografia catalana, de la resta de l’Estat, així com d’Alemanya, Irlanda, França i el Regne Unit.

Durant aquests, fins a 26 professors de gran prestigi han impartit classes de guitarra, violí, viola, violoncel, contrabaix, orquestra, piano, flauta, oboè, clarinet, fagot, saxòfon, trompeta, trombó, trompa i banda.

<strong>La Fira de Lutiers més important del sud d’Europa</strong>

La Càtedra Cervera Emili Pujol també inclou la Fira de Lutiers, un certamen considerat com el més important del sud d’Europa en la seva especialitat. Es va celebrar el 20 de juliol als Passadissos de la Universitat i va acollir un total de 9 cases lutiers i desenes de professionals del sector.

Com en cada edició, s’hi va poder veure instruments d’un alt valor. Enguany, s’hi va exhibir un violí J.B.Vuillaume de l’any 1829. L’instrument, valorat en 300.000 euros, havia pertanyut a Ansaldo Poggio o Louis Kaufman, el qual va participar en l0enregistrament de 500 bandes sonores de pel·lícules com ‘Casablanca’ o ‘El que el vent s’endugué’. Actualment, pertany a Corrado Bolsi, professor del Curs.