Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

La Catalunya Central ofereix més d’un centenar de places per als camps de treball d’estiu

ACN Vic.-La Catalunya Central acollirà aquest estiu un total de vuit camps de treball. Se’n beneficiaran 126 joves d’entre 14 i 29 anys. Sis seran per a joves catalans, i […]

Avatar
Agències 09/04/2019

ACN Vic.-La Catalunya Central acollirà aquest estiu un total de vuit camps de treball. Se’n beneficiaran 126 joves d’entre 14 i 29 anys. Sis seran per a joves catalans, i dos més per a joves d’arreu del món. Segons ha explicat la coordinadora territorial de joventut, Laura Ribalaiga, aquest dilluns s’ha tancat el període de preinscripcions i, de moment, s’han inscrit 179 joves. Tanmateix, hi ha camps on encara hi ha places disponibles. En concret, el de Taradell –on es recuperarà material històric relacionat amb la festa dels Tonis- i el de Guardiola de Berguedà –on es treballarà al voltant de la recuperació del Castell-. A banda d’aquests dos, la resta de camps es faran a Artés, Navès, Sau, El Brull i Vic, on els joves podran conviure amb gent discapacitada.

La coordinadora territorial de joventut, Laura Ribalaiga, ha destacat el valor afegit d’aquesta activitat que es basa en el caràcter voluntari dels joves que participen als camps de treball, els quals no només s’impliquen desinteressadament en la millora d’un bé comunitari, sinó que també promouen un intercanvi cultural i de relació amb l’entorn local.A Catalunya s’ofereixen aquest estiu 63 camps de treball, amb 1.287 places. El pressupost de la direcció general de Joventut és de 248.944,50 euros. La quota varia de poc més de 100 euros a gairebé 200, depenent del camp. La preinscripció va començar aquest dilluns i acaba dimarts vinent.