Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

La Casa Blanca imposa noves sancions contra Rússia

ACN Barcelona.-Els Estats Units han dictat aquest dijous una àmplia gamma de sancions contra Rússia com a càstig per les recents accions del govern rus, segons un comunicat emès per […]

Avatar
Agències 15/04/2021

ACN Barcelona.-Els Estats Units han dictat aquest dijous una àmplia gamma de sancions contra Rússia com a càstig per les recents accions del govern rus, segons un comunicat emès per la Casa Blanca. Aquestes accions inclouen la campanya de ciberespionatge i la interferència de Moscou per impedir la realització d’eleccions “democràtiques lliures i justes” a les eleccions presidencials del 2020. Les sancions afecten a més de 30 entitats i inclouen l’expulsió d’almenys deu individus russos dels Estats Units, inclosos funcionaris d’intel·ligència i diplomàtics. Biden considera que aquestes accions, entre d’altres, constitueixen “una amenaça inusual i extraordinària per a la seguretat nacional, la política exterior i l’economia dels Estats Units.”

Aquestes sancions, segons la Casa Blanca, són una “senyal” que els EUA imposaran costos “de manera estratègica i econòmicament impactant” a Rússia si continua les seves accions internacionals “desestabilitzadores”. Seguint aquesta línia el Departament del Tresor dels Estats Units va emetre una ordre executiva que prohibeix a les institucions financeres nord-americanes la compra de bons denominats en rubles a partir del juny del 2021, segons la Casa Blanca.Tot i això, el comunicat conclou dient que “els Estats Units desitgen una relació estable i previsible amb Rússia”. “No creiem que haguem de continuar amb una trajectòria negativa. Tot i això, també hem tingut clar —públicament i privadament— que defensarem els nostres interessos nacionals i imposarem costos per a les accions del govern rus que intentin perjudicar-nos”, afegeixen.