Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

La Casa Batlló celebra la 10a edició de Nits Màgiques que enguany inclou la visita immersiva ’10D Experience’

ACN Barcelona.-Les Nits Màgiques de la Casa Batlló arrenca aquest dimarts i se celebrarà fins a finals d’octubre, de dimarts a dissabte, amb dues sessions diàries. La Dama y los […]

Avatar
Agències 01/06/2021

ACN Barcelona.-Les Nits Màgiques de la Casa Batlló arrenca aquest dimarts i se celebrarà fins a finals d’octubre, de dimarts a dissabte, amb dues sessions diàries. La Dama y los Vagabundos i María Expósito són les noves incorporacions al cartell musical que compta amb 13 artistes. Aquesta edició celebra el seu 10è aniversari amb la novetat de l’experiència immersiva ‘10D Experience’ que estrena 2.000 m2 més de la Casa Batlló mai vistos fins al moment i presenta dues noves sales immersives: Gaudí Dôme, una cúpula de més de 1.000 pantalles, amb 21 canals d ́àudio i un mapping que parla de l’origen de la inspiració del geni, i Gaudí Cube, un cub LED de sis cares únic al món que presenta l ́obra de l ́artista digital Refik Anadol ‘En la ment de Gaudí’.

Altres novetats de l’experiència immersiva són intervencions arquitectòniques com el nou nucli de comunicació vertical dissenyat pel reconegut arquitecte japonès Kengo Kuma i il.luminada per Mario Nanni. I una escala flotant de 13 tones de marbre polit suspesa en l’aire gràcies al desenvolupament dissenyat per l ́estudi anglès ‘Ancient & Modern Chesneys Architectural’.També hi ha un nou guió disponible en 15 idiomes i la banda sonora creada en exclusiva per a la Casa Batlló per la compositora Dani Howard i gravada a ‘Teldex Studios’ a Berlín; quadres màgics a les parets, que recreen el passat de la família i la història de la Casa Batlló i tecnologies ecològiques i invisibles, que donen vida a instal·lacions efímeres. Música Per a aquesta nova edició de Nits Màgiques, actuaran La Mar de Rumba una barreja de jazz fusió, bossa nova i per descomptat rumba amb el duo de María Blanco i David Torras, Luna Llena duo de guitarra espanyola i dansa flamenca amb Sergi Vicente i Juan Ruano; el swing i jazz de la mà de Gisela Novais; la cantant i compositora catalana d’origen britànic Monica Guech; el cantant anglès Lexter; Al Sánchez & The Speedway Runners, un tribut a Elvis, el Rei del Rock & Roll; la banda de jazz, blues, swing i bungalou Summer Lovers; la barcelonina Carmen Porcar; la dolça veu de Marga Mbande; la cantant, guitarrista i compositora Gigi MacFarlane; l ́estil funk de Peter Gynt & The Suites. I, com a noves incorporacions d ́aquesta edició: La Dama y los Vagabundos i María Expósito.