Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

La Cartoixa d’Escaladei obre el claustre major al públic i mostra “la magnificència” de l’espai

ACN La Morera de Montsant.-La Cartoixa d’Escaladei ha obert aquest dissabte el claustre major del conjunt monumental al públic. El projecte de restauració i adequació ha enjardinat l’espai central i […]

Avatar
Agències 31/07/2021

ACN La Morera de Montsant.-La Cartoixa d’Escaladei ha obert aquest dissabte el claustre major del conjunt monumental al públic. El projecte de restauració i adequació ha enjardinat l’espai central i reconstruït la galeria de tres arcs. Els treballs, que van començar el maig de l’any 2020, també han permès fer visible una de les dues cel·les del claustre primitiu, descobertes durant les excavacions, que tenen un gran valor històric i simbòlic. Segons els responsables de l’actuació, les cel·les originals tenen una estructura similar a les del segle XVII. “El visitant tindrà una vivència que fins ara la tenia des d’un punt de vista llunyà, veurà quina era la magnificència” del recinte, ha afirmat el director de les obres, Joan Gavaldà.

Pel que fa a les obres de rehabilitació de l’església i el sagrari del monestir continuen amb l’objectiu de recuperar la morfologia del temple en el segle XVIII.