Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

La candidatura unitària de Dolors Sabater i ERC es presenta el 26-M com La Badalona Valenta

ACN Badalona.-La candidatura unitària de Guanyem Badalona i ERC que encapçala Dolors Sabater es presentarà a les eleccions municipals sota la marca de La Badalona Valenta, un nom que sorgeix […]

Avatar
Agències 10/04/2019

ACN Badalona.-La candidatura unitària de Guanyem Badalona i ERC que encapçala Dolors Sabater es presentarà a les eleccions municipals sota la marca de La Badalona Valenta, un nom que sorgeix d’una votació entre els simpatitzants de les dues formacions. La candidatura ha presentat aquest dimecres la imatge gràfica de la campanya, amb uns cartells d’estètica pop de diferents colors i en el que la candidata apareix només amb el seu nom, Dolors, sense referències al cognom. El número dos de la llista serà el líder republicà, Oriol Lladó, i entre els catorze primers llocs hi entra com a independent l’expresident de les FAMPAS de Badalona, David Guerrero. En aquests llocs de sortida hi ha set membres de Guanyem i sis d’ERC.

La candidata a l’alcaldia per la confluència de Guanyem i ERC destaca que la ‘candidatura valenta’ “trenca les costures dels partits” per sumar candidats amb molta diversitat de trajectòries vitals i procedències dels diferents barris. Segons Sabater, a més, la incorporació de l’exlider del moviment educatiu a Badalona, David Guerrero, representa la voluntat de vinculació de la llista “amb el batejar de la ciutat”.En aquest sentit, el líder d’ERC i número dos de Badalona Valenta, Oriol Lladó, ha explicat que tant la imatge gràfica com el nom de la candidatura volen reflectir també aquest esperit. “És una proposta trencadora i atrevida, amb molt color que indica diversitat, moviment i valentia. Posem l’accent en l’empoderament de la gent del carrer a qui aspirem a representar”. La suma de les dues marques electorals, recorda Lladó, és una suma “que surt de guió” i això també es vol reflectir a la imatge de la campanya.Els cartells de La Badalona Valenta contenen el nom de la coalició, que funciona també com a eslògan de campanya, al que s’aniran afegint adjectius a mesura que avanci la campanya. En alguns cartells apareixerà la candidata, Dolors Sabater, i en d’altres apareixerà també acompanyada d’altres membres de la candidatura o fotos de grup. A més, tota referència a la candidata es fa només a través del seu nom, Dolors.Sense els comunsDurant la presentació de la candidatura, Sabater ha lamentat que finalment no s’hagi aconseguit tancar un “front ampli” que també incorporés els comuns a la candidatura unitària per afrontar amb més garanties el repte de ser la força més votada a la ciutat el 26-M. “Hi ha hagut molta sintonia amb els comuns i Podem, però les dinàmiques dels partís són les que són”, ha dit Sabater. La candidata de la Badalona Valenta respecta la decisió i emplaça En Comú Podem a “trobar-se” a l’Ajuntament després de les eleccions municipals.