Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

La campanya ciutadana per fabricar mascaretes casolanes a Tàrrega ja compta amb més de 150 inscrits

ACN Tàrrega.-La campanya ciutadana presentada aquest divendres per fabricar mascaretes casolanes a Tàrrega ja compta amb més de 150 inscrits en menys de 24 hores. Les entitats impulsores, Cartaes, Alba […]

Avatar
Agències 21/03/2020

ACN Tàrrega.-La campanya ciutadana presentada aquest divendres per fabricar mascaretes casolanes a Tàrrega ja compta amb més de 150 inscrits en menys de 24 hores. Les entitats impulsores, Cartaes, Alba i la Soll, han qualificat de “gran èxit” l’acollida del projecte i han decidit tancar les inscripcions a nous voluntaris, ja que consideren que “ja es disposa de molta gent” per fer els encàrrecs prevists. També hi ha empreses del territori que s’han ofert a donar material per poder elaborar més mascaretes.

L’objectiu de la campanya és formar un grup de ciutadans que disposin de màquina de cosir i que, a través d’un vídeotutorial, aprenguin com es pot fer una màscara de protecció des de casa i a baix cost. Posteriorment, les mascaretes es distribuiran a personal de risc que les puguin necessitar en les seves tasques.La iniciativa es va presentar aquest divendres i en poques hores ha sumat més de 150 inscrits. Davant la bona acollida que aquesta ha tingut i el fet que encara no es disposa del material suficient per poder començar a fabricar les mascaretes, les entitats impulsores han decidit tancar les inscripcions a nous voluntaris. Així mateix, també han informat que diverses empreses de la zona s’han interessat en la possibilitat de donar material per poder ajudar a fer més mascaretes. De moment, la campanya ja ha rebut una primera comanda de 200 mascaretes per a les residències targarines del Carme i de Sant Antoni. L’objectiu és anar-ne fabricat i que es puguin repartir també a policies, voluntaris que ajudin a repartir medicaments o menjar i altres persones que les requereixin. Paral·lelament, Alba també farà màscares des de les seves residències, gràcies a la col·laboració dels seus interns.