Divendres, 23 de juliol de 2021 - Edició 1093
La República

La Campana reeditarà la històrica col·leció ‘A peu’, de Josep Maria Espinàs

ACN Barcelona.-La Campana recupera la històrica col·lecció ‘A peu’, de Josep Maria Espinàs (Barcelona, 1927), amb una nova presentació per homenatjar i reivindicar l’autor. Els tres primers títols que es […]

Avatar
Agències 17/06/2021

ACN Barcelona.-La Campana recupera la històrica col·lecció ‘A peu’, de Josep Maria Espinàs (Barcelona, 1927), amb una nova presentació per homenatjar i reivindicar l’autor. Els tres primers títols que es reediten són ‘Viatge a la frontera de la llengua’, ‘L’últim traginer’ i ‘A la taula dels altres’, que recorren les comarques de la Llitera, el Pallars i la Vall d’Aran i el Priorat entre 1956 i 1990, es publicaran amb tapa dura i il·lustracions de Pep Montserrat. Espinàs ha construït una obra literària de gran abast en diversos camps. Ha fet una singular aportació a la literatura de viatges amb nombrosos recorreguts a peu per diferents territoris de Catalunya, Castella, Andalusia, Galícia, el País Basc, el País Valencià i Mallorca, entre d’altres.

Es va iniciar com a novel·lista, gènere en què va obtenir els premis Joanot Martorell i Sant Jordi. És autor dels llibres ‘El teu nom és Olga’, ‘Inventari de jubilacions’, ‘Relacions particulars’, ‘El meu ofici’, ‘I la festa segueix’ i ‘Una vida articulada’, entre altres llibres. L’escriptor ha rebut el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes i és membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona.