Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

La CAMFiC creu que s’ha anant tard amb les restriccions i no descarta que en calguin de més dures

ACN Barcelona.-El president de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), Antoni Sisó, ha dit que s’està anant tard amb les restriccions i creu que “no és descartable” […]

Avatar
Agències 13/07/2021

ACN Barcelona.-El president de la Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària (CAMFiC), Antoni Sisó, ha dit que s’està anant tard amb les restriccions i creu que “no és descartable” que en calguin de més dures. En declaracions a Catalunya Ràdio, ha afirmat que la cinquena està sent la corba de més impacte de la pandèmia, a excepció de la primera quan no hi havia proves, i l’ha qualificat de “tsunami”. Sisó ha lamentat que des de la primària fa dues setmanes que avisaven i ha esperat que no sigui “molt tard”. Segons ell, caldrà veure en els propers dies si s’han de prendre “mesures més agressives”. Ell estaria d’acord amb el toc de queda i ha obert la porta a aplicar mesures concretes en zones amb major incidència, com Barcelona i la seva àrea.

Sisó ha explicat que deixar de fer proves als contactes estrets asimptomàtics s’ha notat en la càrrega de feina dels CAP. Ha afegit però que això portarà deixar de detectar alguns casos i, per tant, les dades públiques estaran “infaestimant” la situació real. D’altra banda, ha rebutjat el missatge de ‘salvem l’estiu’ i ha dit que, en tot cas, el que caldria salvar és l’inici del curs escolar i universitari al setembre. En clau mèdica, ha insistit que cal recuperar l’atenció al pacients i a totes aquelles patologies que s’han deixat de banda per la covid.