Dilluns, 2 d'agost de 2021 - Edició 1103
La República

La Cambra valora negativament el desconfinament per la falta de “mesures adequades” per evitar contagis

ACN Barcelona.-La Cambra de Comerç de Barcelona ha valorat negativament el desconfinament d’aquest dimarts per la falta de “mesures adequades” per evitar els contagis. En concret, el president de la […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-La Cambra de Comerç de Barcelona ha valorat negativament el desconfinament d’aquest dimarts per la falta de “mesures adequades” per evitar els contagis. En concret, el president de la corporació, Joan Canadell, ha criticat la manca d’EPI per treballar “de manera segura” a les empreses, així com la manca de tests massius a la població. Per la seva banda, PIMEC ha recomanat a les companyies posar-se en contacte amb els serveis de prevenció “amb màxima urgència” i elaborar un pla de contingència per minimitzar els riscos. Així mateix, ha aconsellat aturar l’activitat, sigui de manera parcial o total, a aquelles companyies que no hagin pogut establir els protocols ni garantir les mesures necessàries per evitar contagis.

La patronal de la petita i mitjana empresa ha fet una crida a les companyies per adoptar mecanismes de teletreball, així com establir un pla de contingència per minimitzar els riscos. En aquest sentit, considera “imprescindible i necessari” mantenir la separació entre els empleats, així com garantir mecanismes col·lectius o implantar una rotació dels torns. A més, ha destacat la importància “d’extremar la higiene” i fer una neteja “exhaustiva” de les instal·lacions i els espais comuns. A totes aquelles companyies que no hagin pogut establir els protocols necessaris per minimitzar els riscos, la patronal els ha recomanat “aturar” l’activitat. Per la seva banda, la Cambra de Comerç ha lamentat el repartiment “de manera irracional” dels EPI d’aquest dimarts. “S’han repartit a persones que potser en tenien però, en canvi, no s’han donat a empreses on hi faltaven”, ha lamentat Canadell en declaracions a l’ACN. A més, ha criticat el decret que “responsabilitza l’empresari en cas de contagi a les companyies”. Canadell assegura que els empresaris “no tenen elements” per garantir que el contagi no es produeixi i reitera la falta de tests i EPI.